Hartelijk welkom .

Allereerst wil ik me even voorstellen, zoals u al kunt vermoeden is mijn naam Jouk Boon geboren 1981 in het noorden van Nederland. Zelf heb ik mijn hele leven al graag getekend en ben ook graag buiten in de natuur, en in mijn vakanties zoek ik dan ook de natuurrijke gebieden op.

Daar heb ik geleerd te kijken in plaats van zien, bijvoorbeeld een zonsondergang in Ierland bij het plaatsje Doolin bij de klippen van Moher. Het uitzicht dat je krijgt bij het beklimmen van een berg, of in Nederland de uitgestrekte weilanden in Friesland waar je af en toe in de verte een boerderij tussen een paar bomen ziet staan. De heuvelige wandelweggetjes in Limburg met hier en daar een oude hoeve, die me doet herinneren aan kleine kastelen, maar het kan ook gewoon een uil zijn die ‘s avonds overvliegt of een maan die mysterieus achter de wolken schijnt. Zo kan ik nog vele voorbeelden geven, en vermoedelijk kent u zelf ook veel van dit soort mooie momenten, maar waarom is dat zo mooi en waarom kunnen we daar niet altijd van genieten?

*

Helaas moet ik u bekennen dat ik u daar geen algemeen bevestigend antwoord op kan geven, maar wel denk ik dat de beeldende kunst in zijn algemene zin dit probeert vanuit het perspectief van vele kunstenaars, en zo probeer ik, op mijn manier de dingen weer te geven, hoe ik de wereld om mij heen waarneem.

*

Ik nodig u dan ook van harte uit om samen met mij op deze reis te gaan en misschien komt u dan zelf op de antwoorden doordat ik denk dat beeldende kunst de horizon van de toeschouwer als ook die van de artiest doet verbreden, vandaar:

Art improves your view.